Wie heeft de vader van bokser Jean-Pierre Bauwens neergeschoten?

Wie heeft de vader van bokser Jean-Pierre Bauwens neergeschoten?

Wie heeft de vader van bokser Jean-Pierre Bauwens neergeschoten?

Print
Jean-Pierre Bauwens senior, de man die gisterenavond neergeschoten werd door een familielid in Gent, verkeert nog altijd in levensgevaar. Dat meldt het Gentse parket, dat nog geen duidelijkheid heeft over wie de schutter is en met welk motief de feiten gepleegd zijn.

De schietpartij vond plaats in de woning van de familie Bauwens in de Gentse volkswijk Mallem. Het slachtoffer werd in het hoofd geschoten door een van de familieleden en werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. De zeven kinderen en hun moeder werden meegenomen voor verhoor. De bokser Jean-Pierre "Junior" Bauwens heeft zes broers en zussen, waarvan er vier autistisch zijn.

De familieleden werden ondervraagd en mochten na verhoor beschikken. De mentale toestand van enkele van de kinderen liet een verhoor echter niet toe, zegt het parket. Een minderjarig kind werd na een geestesonderzoek door een psychiater gecolloqueerd, zegt het woordvoerster An Schoonjans. Het is echter niet duidelijkheid of dat kind geschoten heeft. Het technisch onderzoek, onder meer de analyse van de kruitsporen, moet meer informatie opleveren, zegt het parket.

Archiefbeeld: Photonews

Nu in het nieuws