Sint-Niklazenaar blijft in cel voor bezit chemische producten

Sint-Niklazenaar blijft in cel voor bezit chemische producten

Sint-Niklazenaar blijft in cel voor bezit chemische producten

Print
Sint-Niklaas - De 52-jarige bewoner van een pand in Sint-Niklaas waar de hulpdiensten vorige week woensdag een grote hoeveelheid chemische producten in beslag namen, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde beslist.

De chemische producten werden vorige week dinsdag aangetroffen bij de bestrijding van een woningbrand in de Parklaan in Sint-Niklaas. De brand was snel onder controle, maar de hulpdiensten beslisten de producten uit veiligheidsoverwegingen te verwijderen.

De brandweer, de politie, de stedelijke milieudienst, de Civiele Bescherming en de ontmijningsdienst DOVO ontdekten een grote hoeveelheid chemicaliën in het pand. Het gaat onder meer om fosfor, fenol, arsenicum en het zeer gevaarlijke cyanide.

De man, Eric Maes, blijft aangehouden voor het illegaal bezit van enkele producten en blijft minstens twee weken langer in de cel. Het is nog niet duidelijk of hij kwade bedoelingen had.

De buurtbewoners waren in het verleden al vaker naar de politie met klachten over de man. Zij verklaren de werkloze man krankzinnig. De man zou inderdaad psychische problemen hebben.

Foto: Geert De Rycke

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio