Werken E19 tussen Mechelen en Rumst dag eerder afgerond

Werken E19 tussen Mechelen en Rumst dag eerder afgerond

Werken E19 tussen Mechelen en Rumst dag eerder afgerond

Print
Antwerpen - De herstellingswerken aan de E19 tussen Mechelen-Noord en Rumst zullen een dag vroeger dan verwacht klaar zijn. Normaal gezien zouden de werken tegen 1 september worden afgerond, maar het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat naar eigen zeggen dinsdagavond al de signalisaties wegnemen.

Vanaf woensdagochtend kan het verkeer er in beide richtingen weer over drie rijstroken beschikken. De oprit aan Mechelen-Noord voor het verkeer dat van de R6 komt, blijft wel nog een dag langer afgesloten.

Vanavond E19 vermijden

Tijdens het wegnemen van de signalisaties dinsdagavond, vanaf ongeveer 21 uur, zal het verkeer er even over één rijstrook moeten. "We raden weggebruikers dan ook zeker nog niet aan om vanavond en vannacht de E19 te nemen. Woensdagochtend zullen de problemen wel volledig voorbij zijn", zegt Pieterjan Rynwalt van AWV.

Dat de herstellingswerken bij Mechelen-Noord iets sneller dan verwacht klaar zijn, verandert overigens niets aan de planning van de volgende fase van de werken aan de E19. Die staat nog steeds gepland voor de volgende twee weekends en dat tussen de Craeybeckxtunnel en Kontich.

Net als in Mechelen-Noord zullen daar telkens twee rijstroken beschikbaar zijn. Aangezien de werken nu in het weekend zullen plaatsvinden, zou de grote verkeersellende na dinsdag in ieder geval wel achter de rug moeten zijn.

Foto: BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio