Luchtmitraillette van Jovanovic kan nog staartje krijgen

Luchtmitraillette van Jovanovic kan nog staartje krijgen

Luchtmitraillette van Jovanovic kan nog staartje krijgen

Print
Milan Jovanovic kan wel eens in de problemen komen door de luchtmitraillette die hij afvuurde tijdens Club Brugge - Anderlecht afgelopen weekend. Hij reageerde daarmee op de Kosovo-koren van de Club-supporters, maar het bondsparket onderzoekt of die er wel degelijk waren.

Na de gelijkmaker van Anderlecht vuurde Jovanovic met een luchtmitraillette een denkbeeldig salvo af in de tribune. De voetbalcel Binnenlandse Zaken wacht nu af op de Brugse politie daarvoor een pv zal opstellen.

"Al wie deelneemt aan provocatief gedrag, stelt zich bloot aan vervolging. Supporters, maar ook spelers", zegt Jo Vanhecke van de voetbalcel. "De straffen: geldboetes van 250 tot 5.000 euro. En een stadionverbod van 3 maanden tot 5 jaar. Maar we kunnen enkel iets ondernemen als de politie een proces-verbaal opstelt."

Volgens Jovanovic zelf hadden de Brugse supporters hem uitgedaagd door ‘Kosovo' te roepen. "Bij mijn weten staat er niets over Kosovo-gezangen in het scheidsrechtersrapport. We gunnen ons enkele dagen om andere informatiekanalen aan te boren om eventueel bewijs te vinden van die Kosovo-koren", reageert bondsprocureur Marc Rubens. Er zou wel "te min voor Liverpool" zijn geroepen door de Club-supporters.

Tuchtrechterlijk kan er niets meer gebeuren voor Jovanovic. De Serviër kreeg na het incident immers al een gele kaart.

Foto Photo News

Meer voetbalnieuws