Maingain: "Vlaanderen wil Ferrari voor prijs van Skoda"

Maingain: Vlaanderen wil Ferrari voor prijs van Skoda

Maingain: "Vlaanderen wil Ferrari voor prijs van Skoda"

Print
FDF-voorzitter Olivier Maingain vindt het logisch dat hij mee aan de onderhandelingstafel gaat zitten over de hoofdstukken Brussel en Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat zei hij dinsdag op de Franstalige radiozender Bel-RTL.

Maingain herinnert iedereen eraan dat hij lijsttrekker was van de MR, de grootste partij in het arrondissement Brussel, en dat hij er de hoogste persoonlijke score behaalde. "Wanneer men over Brussel praat, zijn de Brusselaars het best geplaatst om als woordvoerder op te treden. De democratie heeft gewild dat ik het parlementslid ben met de hoogste score in Brussel-Halle-Vilvoorde. Volgens mij heeft dat een zekere politieke betekenis", aldus Maingain.

Maingain herhaalde ook zijn standpunt over een uitbreiding van Brussel, die op verschillende manieren zou kunnen gebeuren, bijvoorbeeld via de bevoegdheden van de Franse gemeenschap in de rand, zoals in het voorstel dat in 2005 op tafel lag tijdens de toenmalige onderhandelingen. "Ik heb steeds gezegd dat, indien men ons het akkoord uit 2005 voorlegt, er een basis is om heel snel tot een akkoord te komen. Ik heb veel deuren geopend maar ik hoor dat Vlaanderen een Ferrari wil, maar daar de prijs van een Skoda wil voor betalen."

Andere onderhandelaars zouden wat verveeld zitten met bepaalde uitspraken van een aantal Franstalige liberalen. Maar volgens Maingain betekent discretie niet dat een partij haar standpunten niet uit de doeken mag doen. Andere vertegenwoordigers van de onderhandelende partijen hebben afgelopen weekend eveneens uitspraken gedaan, stelde de FDF-voorman.

Foto Photo News

Nu in het nieuws