Ex-dokters Michael Jackson mogen niet getuigen

Ex-dokters Michael Jackson mogen niet getuigen

Ex-dokters Michael Jackson mogen niet getuigen

Print
In het proces in Los Angeles tegen Conrad Murray, de lijfarts van Michael Jackson, mag de verdediging geen beroep doen op vroegere artsen die zouden vertellen over zijn afhankelijkheid van geneesmiddelen. Murray staat terecht omdat hij Wacko Jacko een dodelijke dosis van een anesthesiemiddel zou hebben toegediend.

Het proces voor onvrijwillige doodslag moet in september beginnen onder leiding van rechter Michael Pastor. Hij stemde in met het verzoek van de procureur om zes vroegere artsen van Wacko Jacko te schrappen van de getuigenlijst. Onder hen is er ook de vroegere dermatoloog van de zanger/danser, Arnold Klein.

Tegenover de rechtbank in Los Angeles hadden de advocaten van Murray, Edward Chernoff en Nareg Gourjian, aangevoerd dat Klein zijn patiënt talrijke injecties met het verdovend middel Demerol hadden toegediend zonder dat daarvoor een medische reden was. De zanger was ook fysiek en psychologisch afhankelijk van het middel geworden.

"Ik denk niet dat dit pertinent is", oordeelde rechter Pastor. Hij schoof ook vijf andere artsen aan de kant, net als ook alle verwijzingen naar de geneesmiddelen die de autoriteiten in 2003 hadden gevonden in de ranch van Jackson, tijdens een huiszoeking in het kader van de beschuldiging van pedofilie. "Dit levert absoluut niets nuttigs op" om de gebeurtenissen te begrijpen die op 25 juni 2009 tot de dood van de superster hebben geleid, meende de rechter.

Beeld: Photonews

Nu in het nieuws