"Beslissing over komst Van Campenhout naar N-VA pas in najaar"

Beslissing over komst Van Campenhout naar N-VA pas in najaar

"Beslissing over komst Van Campenhout naar N-VA pas in najaar"

Print
Antwerpen - Er is nog niets beslist over een eventuele overstap van de Antwerpse schepen Ludo Van Campenhout naar N-VA. Dat zegt Fons Duchateau, voorzitter van N-VA Stad Antwerpen, na eerdere berichten dat de overgang al rond zou zijn.

Van Campenhout botste in september vorig jaar frontaal met zijn partij na de beslissing over de Oosterweelverbinding.

Hij stapte toen uit Open Vld en zetelt sindsdien als onafhankelijke in het Antwerpse schepencollege. Hij werd de voorbije maanden niet alleen gelinkt aan de N-VA, maar ook aan de sp.a van burgemeester Patrick Janssens.

Zeker van een goede plaats

Volgens het bericht in De Morgen zou de overgang rond zijn en zou zelfs al beklonken zijn dat Van Campenhout een verkiesbare plaats zou krijgen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Constructieve gesprekken

De voorzitter van de Antwerpse afdeling bevestigt dat er gesprekken met Van Campenhout worden gevoerd en dat die constructief verlopen. Duchateau beklemtoont dat ze tot doel hebben na te gaan of de visies van de schepen en van de N-VA beleidsmatig en programmatorisch gelijklopend zijn. Ze zouden niet over plaatsen op kieslijsten gaan.

Een beslissing over een eventuele overstap valt pas in het najaar en dat zal volgens Duchateau volgens de geëigende procedure verlopen. Dat betekent dat het bestuur van N-VA Stad Antwerpen de knoop doorhakt op basis van de feedback over de gesprekken met Van Campenhout.

Hij lost niets

Ludo Van Campenhout zelf lost voorlopig niets. "Ik maak mijn keuze pas bekend in september", zegt hij.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio