Familie Britta hoopt op massale opkomst bij herdenking

Familie Britta hoopt op massale opkomst bij herdenking

Familie Britta hoopt op massale opkomst bij herdenking

Print
Wilrijk - Vrienden en familie herdenken vrijdag 2 september Britta Cloetens uit Wilrijk, de 25-jarige vrouw die op 23 april spoorloos verdween. De herdenking vindt plaats om 18.30u aan de trappen van het justitiepaleis in Antwerpen.

Officieel leeft Britta nog maar haar buren, vrienden en familie zijn overtuigd dat de 25-jarige vrouw vier maanden geleden werd vermoord. Autoverkoper Tijl T. uit Duffel zit al maanden in de cel op verdenking van moord.

Op 23 april stapte Britta onbezorgd de Honda-garage in Wilrijk binnen om een nieuwe auto te kopen. Sindsdien is ze spoorloos. Haar auto werd gevonden vlakbij de garage. Autoverkoper Tijl T. maakte die dag alleen de dienst uit in de garage. Hij geeft toe dat hij haar heeft ontmoet, maar ontkent elke betrokkenheid bij haar verdwijning.

Naar verluidt stapelen de bewijzen tegen hem zich op, maar de verdachte houdt de lippen stijf op elkaar. Hij kent de klappen van de zweep. Tijl T. werd in 2006 verdacht van zware zedenfeiten in de streek van Willebroek.

Hij liep in beroep een relatief lichte straf op omdat hij tot in de rechtbank de feiten bleef ontkennen. Sindsdien weet hij dat zwijgen loont. Volgens specialisten komt hij daar dit keer niet mee weg. Het komt vrijwel zeker tot een assisenproces, ook zonder bekentenis en zonder dat het stoffelijk overschot wordt gevonden.

De herdenking is een initiatief van de buren, vrienden en familie. Britta’s familie wil een duidelijk signaal uitsturen met de bijeenkomst. “We hopen op zoveel mogelijk volk”, vertelt Britta’s oom Paul Costermans, die nog steeds erg aangedaan is door haar verdwijning.

“We willen aantonen dat we er nog steeds zijn voor Britta en haar ouders, dat we aan haar blijven denken. Mijn dochter van 22 kon het erg goed vinden met Britta. Ik word gek als ik eraan denk dat zoiets met haar zou gebeuren. Daarom wil ik dat haar ouders zoveel mogelijk steun krijgen, vanuit alle hoeken. Ik heb al zowat iedereen die ik ken een uitnodiging gestuurd.”

DVD, AK

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio