Kippen plagen toegang UZA weer

Kippen plagen toegang UZA weer

Kippen plagen toegang UZA weer

Print
Edegem - Nog geen half jaar nadat het UZA de kippenplaag aan zijn hoofdtoegang heeft aangepakt, pikken er terug een vijftiental kippen in de onmiddellijke omgeving ervan.

In tegenstelling tot dit voorjaar zijn er bij de ombudsdienst van het ziekenhuis nog geen klachten binnengelopen van patiënten of bezoekers die door de dieren zijn aangevallen. Voor het UZA was dat trouwens in april van dit jaar de reden om een verdelgingsfirma in te schakelen. Dat zorgde voor de nodige heisa, aangezien die het nodig vond een aantal kippen met een luchtbuks uit te schakelen.

“Momenteel gaat het om vijftien à twintig kippen die zich aan de hoofdtoegang ophouden. Meer dan vermoedelijk gaat het om dieren die na de afvangactie zijn achtergebleven en door de werkzaamheden op onze parking verontrust zijn. De aanwezigheid van hagen en struiken trekt hen naar de buurt van de hoofdtoegang”, stelt Kris Thieren van de communicatiedienst van het UZA. “Deze keer zullen de kippen met fuiken of vangnetten worden verwijderd. Dat wordt voorbereid.”

JVdPo

Foto Joris Casaer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio