‘Velo’-fietsen al 194.000 keer uitgeleend

‘Velo’-fietsen al 194.000 keer uitgeleend

‘Velo’-fietsen al 194.000 keer uitgeleend

Print
Antwerpen - Al 10.000 Antwerpenaars bezitten een jaarabonnement voor de publieke fietsen Velo. Nog enkele andere opmerkelijke cijfers die het succesvolle fietsproject voor kan leggen.

194.000

De Velo-fietsen werden sinds de lancering in juni al 194.000 maal uitgeleend of teruggeleverd. In juni was dat 27.180 keer. Dit steeg naar de eerste drie weken van augustus naar 86.300.

Koningin Astridplein

Het Velo-station aan het Koningin Astridplein aan het centraal station is het drukst gebruikte station. Op de twee plek staat het station aan de Groenplaats (foto).

Mannen

Het zijn vooral mannen (63%) die op de Velo springen. De reden daarvoor is onduidelijk. Blijft fietsen een macho-gebeuren of zijn mannen gevoeliger voor het trendy uitzicht van deze fietsen?

Antwerpenaars

Zes op de tien Velo-gebruikers zijn Antwerpenaars. Veertig procent woont buiten Antwerpen. Dit zijn mensen die met de trein, bus of tram naar Antwerpen rijden en het laatste stuk naar het werk met de Velo doen.

Spitsuur

Een kwart van de ritten met de Velo vinden plaats tussen 16 en 19 uur.

Bollekesfeest

Op zaterdag 20 augustus waren er 5.355 ritten met de Velo’s. Dit was een topdag. Op de Gedempte Zuiderdokken vonden de Bollekesfeesten en Antwerpen Proeft plaats. Ook het mooie weer speelde een niet onbelangrijke rol.

Sacha Van Wiele

Foto Ludo Mariën

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio