Nieuwe gorilla in Antwerpse Zoo

Nieuwe gorilla in Antwerpse Zoo

Nieuwe gorilla in Antwerpse Zoo

Print
In de Antwerpse Zoo is een nieuwe gorilla aangekomen. Westelijke Laaglandgorilla Mambele komt uit Hannover en gaat vandaag/dinsdag voor het eerst met de volledige groep naar het buitenperk.

Mambele is een twaafjarige gorilla die geboren werd in de dierentuin van het Duitse Hannover. Daar leefde ze in een grote groep en hing ze heel fel aan haar moeder. Ze heeft wel al twee jongen gebaard, helaas haalde geen van de ukjes het. “Vermoedelijk komt dat doordat zij zo erg een moederskindje is. Ze kan amper voor zichzelf zorgen, laat staan voor haar jongen”, vertelt Zoo-woordvoerder Xavier ­Beghin. “Om haar toch te leren zelfstandiger te zijn, volgt ze hier in Antwerpen een soort sociale school. In een kleine groep leert ze hopelijk wel om voor zichzelf te zorgen en wordt ze op langere termijn misschien toch een goede moeder.”

De Duitse gorilla is op 22 augustus in Antwerpen aangekomen, maar ze zat tot nog toe achter de schermen. Stap voor stap maakte Mambele kennis met de andere gorilla’s in de Zoo. “Zo’n introductie is altijd een spannend moment, want dat gaat gepaard met de nodige agressie”, vertelt de Zoo-woordvoerder Xavier Beghin. “Maar gelukkig is alles in de juiste plooi gevallen.” Nu Mambele haar drie nieuwe kamergenoten elk apart ontmoet heeft, staat niets een algemene introductie nog in de weg. Vandaag, dinsdag, mogen de vier gorilla’s samen naar het buitenperk en kunnen ook de bezoekers voor het eerst kennismaken met Mambele.

BL, Foto Artman

MEEST RECENT