Celebs

Jacky 'Zatte Rita' Lafon: "Het was echt héél erg, ik durfde de straat niet meer op"

Print

Jacky 'Zatte Rita' Lafon: Het was echt héél erg, ik durfde de straat niet meer op

De populariteit van Jacky 'zatte Rita' Lafon neemt alsmaar toe. Maar het was niet altijd rozengeur en maneschijn voor de 'Familie'-actrice, zoals blijkt uit een openhartig interview met Dag Allemaal.

"Enkele jaren geleden kreeg ik niets anders voorgeschoteld dan nietszeggende scènes. Ik koos voor de korte pijn en vroeg of ze mij uit de serie wilden schrijven", zegt Jacky. Maar nu het nieuwe 'Familie'-seizoen weer op gang is getrokken, zijn alle ogen meer dan ooit op Rita gevestigd.

"Ik ben erg gelukkig met wat ze mij nu laten spelen, absoluut. Wat een verschil! Gedurende enkele jaren mocht ik niet veel meer doen dan glazen spoelen, 'dag meneer, dag madam' zeggen en 't café kuisen, c'est tout." En nu wordt ze volop gevraagd voor actes de présence.

"In mijn vorige 'dronken periode' deed Rita verschrikkelijke dingen: haar kind in de steek laten, en daarna ontvoeren, op haar broer Guido schieten, Marie-Rose haar huis in brand steken, het hield maar niet op. De mensen waren kwáád op mij. Het was echt héél erg, ik durfde de straat niet meer op. Maar nu... Mensen hebben compassie met Rita."

Maar ondanks haar stijgende populariteit krijgt Lafon al 20 jaar lang (!) hetzelfde loon. Die afspraak kwam er omdat ze vroeger mocht bijverdienen. "Maar tegenwoordig mag iedereen bijverdienen. Ik zeg het, ik ben benieuwd... "Ik zou het enorm appreciëren als mijn loon, zoals je zegt, wordt, euh, aangepast."

Beeld: Photonews

NIET TE MISSEN