N-VA start in Boom, Jeroen Baert kandidaat

Print
Boom - Het N-VA-bestuur Boom, dat eerst in alle stilte heeft gewerkt, treedt nu naar buiten. Voormalig schepen Jeroen Baert (nu gemeenteraadslid lijst Baert & De Saeger) maakt zeker de overstap bij de gemeenteraadsverkiezingen.
Met nu ook in Boom een N-VA bestuur is de doelstelling van het Regio-Bestuur Rupel N-VA , om in elke gemeente een afdeling te hebben, gehaald .
Voorzitter Mark van Heel verduidelijkt dat in maart in alle stilte de afdeling is opgestart. We hebben er aan gehouden eerst een stevige basis te maken alvorens in de openbaarheid te komen. Er is nu een stevig bestuur bestaande uit acht mannen en een vrouw", verduidelijkt hij.

Nieuws uit politieke hoek is alvast dat voormalig schepen Jeroen Baert die na de afscheuring van CD&V met Leo De Saeger een eigen lijst opzette onder de noemer "Baert & De Saeger", gekozen heeft voor N-VA. "Ik ben zelf aangezocht geweest door de N-VA. Contacten zijn er al geruime tijd. Ik behoorde tot de rechtervleugel van de CD&V die met de scheurlijst Baert&De Saeger is verdwenen", verklaart Jeroen Baert. "Ik zetel in de gemeenteraad als mandataris van de lijst Baert & De Saeger en zal dat blijven tot het einde van de termijn. Het is pas na de verkiezingen dat de volgende ploeg zal geïnstalleerd worden. N-VA is daarvan op de hoogte", besluit Jeroen Baert.

Leo De Saeger kijkt de kat nog even uit de boom. "Ik heb 37 jaar ervaring in de gemeentepolitiek, waarvan de helft als schepen. Ik heb officieel nog geen vraag gehad van N-VA. Ik neem dus nog geen standpunt in. In principe ben ik kandidaat voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen, ik wacht concrete voorstellen af", aldus De Saeger.

Jan BOEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio