Jonathan Legear naar Terek Grozny

Jonathan Legear naar Terek Grozny

Jonathan Legear naar Terek Grozny

Print
De transfer van Legear naar Terek Grozny is in kannen en kruiken. De middenvelder, die gisteren niet eens meer op het wedstrijdblad stond bij Anderlecht, heeft een persoonlijk akkoord met de Russische middenmoter, terwijl ook Paars-wit een deal heeft gesloten met de steenrijke club van Ramzan Kadyrov.

Met de overgang - een transfer voor drie jaar plus optie - is een bedrag gemoeid van vijf miljoen euro en een nettojaarloon van 1,8 miljoen euro. Legear moet alleen de medische tests nog afleggen. Die vinden vandaag plaats in München.

In mei flirtte de 24-jarige Luikenaar al een eerste keer met Grozny, de club die Mbark Boussoufa in de laatste minuten van de transferperiode inwisselde voor Anzji Machatsjkala. Begin deze zomer maakte Legear - tot ongenoegen van het Anderlechtbestuur - duidelijk te willen vertrekken, maar anderhalve week geleden gaf de onvoorspelbare dribbelaar dan toch aan zeker nog een seizoen te blijven. Ook het Anderlechtbestuur maakt een bocht. Een week geleden verkondigde manager Herman Van Holsbeeck nog dat er niemand meer weg mocht.

De vele, aanlokkelijke roebels van Grozny hebben de transfer echter in een stroomversnelling gebracht. Anderlecht kan samen met de acht miljoen euro voor Mbark Boussoufa en de twaalf miljoen voor Romelu Lukaku (naar Chelsea) nu al aankijken tegen een gezamenlijke transferinkomst van 25 miljoen euro: meer dan de helft van zijn budget.

SBe

MEER VOETBALNIEUWS