Mechelse criminaliteitscijfers beter dan ooit

De criminaliteit in Mechelen is het afgelopen semester gevoelig gedaald. Met 1.667 feiten waren de eerste zes maanden van het jaar op diefstalvlak de beste ooit sinds de start van de registratie in 2002. Grootste pijnpunten blijven woninginbraken (268 feiten), fietsdiefstallen (286) en winkeldiefstallen (176).

jrosquin

De lokale politie kon donderdag bij haar driemaandelijkse rapportering erg positieve cijfers voorleggen. Ten opzichte van vorig semester daalde het aantal geregistreerde feiten met 10%. Enkel diefstallen in woningen en gewone diefstallen (505) gingen lichtjes de hoogte in. De andere fenomenen gaan allemaal in dalende lijn. Diefstallen uit voertuigen (130) en handtasdiefstallen (6) zijn de opmerkelijkste dalers. In het tweede kwartaal werd zelfs geen enkele handtas afgerukt. Enkele jaren geleden waren beide vormen van diefstal nog een ware plaag.

Burgemeester Bart Somers (Open Vld) is in zijn nopjes met het puike resultaat en ziet drie redenen: de inzet van de politie, de integrale aanpak met onder meer de preventiediensten en de verbetering van de algemene sfeer in zijn stad.

Ondanks het goede nieuws blijft het aantal woninginbraken en fietsdiefstallen hoog. Om ze aan te pakken rekent Somers onder meer op de automatische kentekenherkenningscamera's die momenteel worden geplaatst en de vernieuwing van het station. Voor de aanpak van zakkenrollers en winkeldieven krijgt een aantal agenten een specifieke opleiding.

Foto: Photo News

MEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio