Zangeres Aaliyah stierf tien jaar geleden in vliegtuigcrash

Het is vandaag exact tien jaar geleden dat de fans van Aaliyah met verstomming werden geslagen. De Amerikaanse r&b-zangeres stierf op 22-jarige leeftijd.

kscherpenberg

Aaliyah moest in de zomer van 2001 een videoclip opnemen voor haar single 'Rock the boat'. Omdat het slecht weer was in Florida besloot de regisseur dat de opnames op de Bahama's zouden doorgaan.

Na afloop stapte de ster in een vliegtuigje met als bestemming Miami. Het toestel stortte echter kort na het opstijgen neer. Aaliyah en enkele medewerkers waren op slag dood. Haar lijfwacht was de enige overlevende, maar hij bezweek later aan in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Onderzoek bracht een jaar later aan het licht dat het vliegtuigje te vol zat en dat de piloot niet geschoold was om dit type vliegtuig te besturen. Bovendien had hij gedronken en was hij onder invloed van drugs.

De single 'Rock the boat' werd in 2002 nog postuum uitgebracht. De zangeres, die ook wel eens acteerde, rust op de begraafplaats Ferncliff in Hartsdale, New York.

Ze scoorde ook hits met 'One in a million' en 'Try again' en 'More than a woman'.