Ruwbouw van De Vlietkelder is gestart

De ruwbouw van het museum De Vlietkelder op de Ijzerenleen is deze week begonnen. Het museum over de geschiedenis van de vlieten, de schuilkelder uit WOII en een tweeduizend jaar oude boot zou in april of mei 2012 moeten open gaan.

Christof Willockx

Schepen van Cultuur Frank Nobels (CDO) geeft toe dat de opbouw van De Vlietkelder een beetje vertraging heeft opgelopen. "Er waren extra werkzaamheden nodig omdat de kelder zich op een vochtige plaats bevindt.

Maar tegen april of mei zal de kelder zeker worden geopend voor het publiek.

In eerste instantie kunnen bezoekers enkel onder begeleiding van een gids naar binnen", zegt Frank Nobels.

Twee ingangen

Op de Ijzerenleen worden momenteel twee openingen gemaakt. De ene bevindt zich aan de kant van de Lange Schipstraat, de andere aan het Schepenhuis.

"Die openingen worden de ingangen van De Vlietkelder. Ze worden afgesloten met stalen deuren. Die deuren liggen verticaal op de grond. Op de ene deur komt een stadsplan met daarop alle vlieten die er in Mechelen zijn geweest.

Op de andere deur komt een stadsplan met de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder die deuren zit een trap die naar de kelder leidt.

Iedereen zal die deuren kunnen zien, maar je kan enkel naar binnen onder begeleiding van een gids", zegt afdelingshoofd van de stadsdienst Gebouwen Sven Cuyt.

CWil

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners