Dodental Pukkelpop blijft op vier, vergissing in optellen

Dodental Pukkelpop blijft op vier, vergissing in optellen

Dodental Pukkelpop blijft op vier, vergissing in optellen

Print
Het aantal dodelijke slachtoffers van het drama op Pukkelpop blijft op vier. Eén festivalganger vocht zondagavond nog voor zijn leven. Van zeven festivalgangers werd de toestand zondagavond “kritiek maar stabiel” genoemd. Daarnaast verbleven nog een 10-tal personen voor verzorging in het ziekenhuis.

In alle drukte en verwarring na de dramatische gebeurtenissen op het festivalterrein bleek het cijfer van vijf dodelijke slachtoffers - dat in alle andere media opdook - uiteindelijk niet correct.

Onderzoek wees uit dat in één van de ziekenhuizen waarnaar de slachtoffers gebracht waren, iemand het leven had gelaten die niet van het Pukkelpopfestival kwam maar die donderdagavond eveneens in kritieke toestand was binnengebracht. Vandaar de vergissing in het optellen. Burgemeester Hilde Claes geeft de vergissing toe, maar onderstreept dat donderdagavond alle zorgen voornamelijk uitgingen naar de slachtoffers.

In de loop van deze week zal uiteindelijk blijken hoeveel gewonden - hun leeftijden liggen tussen de 15 en 58 jaar - er precies zijn gevallen tijdens het noodweer op Pukkelpop.

Nu in het nieuws