Drama Pukkelpop: Kerk in Kiewit loopt vol voor gebedsdienst

Drama Pukkelpop: Kerk in Kiewit loopt vol voor gebedsdienst

Drama Pukkelpop: Kerk in Kiewit loopt vol voor gebedsdienst

Print
In de Sint-Lambertuskerk in Kiewit - net tegenover de festivalweide van Pukkelpop - is zondagmiddag een emotionele gebedsdienst gehouden voor de slachtoffers van het noodweer donderdag. Voor enkele rouwende mensen werd het even te veel. Zij moesten naar buiten worden gebracht.

De kerk was helemaal volgelopen voor de dienst. Het ging onder meer om nabestaanden, heel veel jongeren en hulpverleners.

"Ze waren niet ziek. Ze konden nog zoveel werk verzetten", aldus de diaken over de vier dodelijke slachtoffers. "Ze waren hier om feest te vieren. Laat de tranen maar komen, maar laten het tranen zijn in dankbaarheid. Dankbaar dat we deze toffe mensen onder ons mochten hebben."

Diaken François Gossinckx benadrukt dat er bewust niet werd gekozen voor een eucharistieviering. "Bij een gebedsdienst sta je dichter bij de mensen en de jongeren".

Er werd heel wat eigentijdse muziek gespeeld. Buiten werden boxen geplaatst zodat ook mensen - voor wie er geen plaatsje in de kerk meer was - de dienst konden volgen.

Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine kreeg na afloop een hartverwarmend applaus van de aanwezigen. Ook minister Ingrid Lieten woonde de dienst bij. "Het was een zeer aangrijpende en emotionele herdenking. Iedereen werd geconfronteerd met zijn eigen gevoelens", zei ze.

MEEST RECENT