Arno "content dat iedereen betaald heeft"

Arno hoeft geen inleiding, maar toch moeten wij er één schrijven. De 62-jarige Hintjens deed woensdag namelijk een uitverkocht Openluchttheater aan. Hij bracht er een optreden zoals we dat van hem gewend zijn: met zijn ogen dicht, soms loeihard, soms erg intiem. En van tijd tot tijd doorspekt met hilarische bindteksten. Zijn eerste: "Kzen content da iedereen betaald heeft!" Wij waren dat na afloop ook.

pirombouts

Little Trouble Kids verzorgde het voorprogramma, Arno deed vlak voor half tien 'Brussels' door de boxen knallen. Hij ging door met 'Mademoiselle' - erg heftig, met dank aan de uitstekende muzikanten en de vrij geweldige achtergrondzangeres, Sabrine el Koulali. Zij brengt ons bijvoorbeeld tijdens 'Watch out boy' naar een andere wereld. Die nog altijd van Arno is, maar diens rauwe stemgeluid is dan even bijzaak.

Meer vrouwen dan Chinezen

Nog iemand die de muziek van Arno doet excelleren is toetsenist Serge Feys, die al 35 (!) jaar met Hintjens rondtoert. Het concert neemt een hele andere wending als hij een nummer inzet op zijn keyboard - is het nu 'Les yeux de ma mère', 'Quelqu'un a touché ma femme' of 'Elle pense quand elle danse'. Dat laatste nummer gaat blijkbaar over Arno's zoon, die verliefd was op een mademwasel - helaas zonder resultaat. De vaderlijke raad die volgde was "dat er meer vrouwen zijn dan Chinezen". Beluister het nummer via YouTube:

Arno is Belg and proud of it. Net als tijdens zijn clubtoer had hij het ook vanavond weer over zijn grootmoeder "die nog dikkere tetten had dan Bart De Wever". Maar de muziek primeerde: hij liet uitspraken à la "De VRT is het reclamebureau van de N-VA" woensdag achterwege. De regen bleef ook uit, en dat mag deze zomer een klein wonder heten.

Hits

Na een goed uur begonnen Hintjens en zijn band aan een best of van hits. Achtereenvolgens 'Je veux nager', 'Bathroom singer', 'Oh la la la' (beste intro ooit), 'Putain putain' (luid meegekeeld), 'Les filles au bord du mer' (met als tussenstuk: "F*ck the motherf*ckers!" en als bis ''Les yeux de ma mère'. Iets na elf wuifde Arno zijn uitgelaten publiek uit. Geen verrassingen dus, maar altijd een geweldige ervaring. Vive les moules!

Pieter ROMBOUTS

MEER OVER Arno