Linkerwoofer lokt 25.000 fans die regen trotseren

Linkerwoofer bestaat al acht jaar en brak deze keer alle records. 25.000 bezoekers zakten af naar Linkeroever, een verdubbeling vergeleken met vorig jaar. Voor het eerst waren er twee festivaldagen.

pirombouts

Sinds Linkerwoofer in 2004 van start ging, is het festival fors gegroeid: vrijdag waren er 12.000 festivalgangers present, zaterdag 13.000. "En dan hadden we nog slecht weer. Vooral zaterdag tijdens het concert met The Van Jets viel het water met bakken uit de hemel, maar iedereen is toch gebleven", zegt persverantwoordelijke Jan Buytaert.

Clement Peerens

Linkerwoofer was vrijdag al prima begonnen met als hoogtepunt de Clement Peerens Explosition. Zaterdag was het na de traditionele kindernamiddag en het springkasteelgeweld uitkijken naar De Jeugd van Tegenwoordig. Toen de Nederlandse rappers om 15.30u van het podium gingen, was de Boeienwei al herschapen tot een mini-Rock Werchter. Rubberen laarzen waren geen overbodige luxe.

De wei liep dan ook even leeg, op zoek naar beschutting, terwijl Sarah Ferri nochtans een hartverwarmende set bracht. Maar met het optreden van Raymond van het Groenewoud was het opnieuw over de koppen lopen. "Zij die er een politieke boodschap in zien, moet ik teleurstellen", aldus Raymond, die er een Bijbelse spreuk aan toevoegde: "Want een schotel groente en liefde is beter dan een vetgemeste os en haat."

Absynthe Minded

Na een plensbui tijdens The Van Jets ging het richting absolute topper Absynthe Minded, waarvoor de wei helemaal volliep. De 400 medewerkers konden toen al tevreden terugblikken. "Met 25.000 bezoekers zijn we inderdaad bijzonder tevreden, wetende dat we in 2004 met amper 1.000 kijkers zijn begonnen. Dat betekent ongetwijfeld dat de formule van de tweedaagse ook volgend jaar behouden zal blijven", vertelt Buytaert.

PP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Absynthe Minded