Vrouw (29) op koude vloer bevallen door koppige nachtverpleegster

Een 29-jarige vrouw uit Le Bizet is moeten bevallen op de vloer van een bijgebouwtje van het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. Met weeën had ze aangeklopt op een gesloten deur, maar de nachtverpleegster liet haar er niet in. Die zei dat Maëva Pruvot maar de spoedingang, aan de andere kant van het gebouw, moest nemen.

kscherpenberg

Pruvot haalt het niet tot die ingang. De spruit wil eruit.

Ze duwde daarop de deur van bijgebouw (voor dialyses) open en zette zich op de koude vloer. Daar startte ze met persen. Niet veel later ziet Lizzie het levenslicht.

"Gelukkig heb ik al drie kindjes en wist ik een beetje hoe het moest. Ik heb geperst en met mijn handen het hoofdje vastgehouden. Ik was bang dat ze hard tegen de vloer zou kwakken. Daarna perste ik nog eens en kwamen haar schoudertjes er uit. Het ging heel snel", aldus de dame in een Corelio-krant.

Uiteindelijk snelden de nachtverpleegsters en de vroedvrouw haar toch te hulp. Intussen had mama de baby al in haar trui gewikkeld.

Maëva is wel alweer thuis. Haar kind stelt het prima. Toch diende ze een klacht in bij de politie. "Ik wil niet dat nog iemand hetzelfde overkomt."

Beeld: PhotoNews

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER