Sabine De Vos verliest strijd om 'MasterChef'-finale

Sabine De Vos verliest strijd om 'MasterChef'-finale

Sabine De Vos verliest strijd om 'MasterChef'-finale

Print
Sabine De Vos ziet de 'MasterChef'-finale nipt aan haar neus voorbij gaan. Haar eingenzinnigheid, overmoedigheid en een krabgerecht waarin te veel combinaties op één bord te vinden waren, deden haar de das om. "Ik denk dat ik een heel bizarre manier van koken heb die eigen is aan mezelf. En mensen moeten trouw blijven aan wie ze zijn, dus ik heb hier mijn keuken gemaakt."

Donderdag barstte de strijd tussen de laatste groep halve finalisten van 'MasterChef' los. Ron Cornet, Sally-Jane Van Horenbeeck, Bart Van den Bossche en Sabine namen het tegen mekaar op, maar slechts 3 van hen konden nog een ticket voor de finaleweek bemachtigen.

Eerste sterrenrestaurant

Wout Bru en Jean-Paul Perez stuurden Bart Van den Bossche en Sabine De Vos naar het weesterrenrestaurant van Danny Horseele in Lissewege. "Voor mij meteen de allereerste kennismaking met een sterrenrestaurant tout court", liet Sabine zich ontvallen. Van Danny Horseele zelf vernamen de twee dat de nadruk zou liggen op het dresseren van de borden met uiterste precisie."Monnikenwerk", volgens Bart, "want borden dresseren is mijn slechtste punt". Toch ging het bij Bart al snel erg vlot, maar Sabine had meer tijd nodig om zich in te werken.

Ook Ron Cornet en Sally-Jane Van Hoorenbeeck kregen in tweesterrenrestaurant De Pastorale in Reet te horen dat ze veel aandacht moesten besteden aan de kunstzinnige en chirurgische presentatie van de borden.

Krab

Na de zware beproeving in de top van de Belgische keuken, wachtten Wout en Jean-Paul de laatste 4 halve finalisten op in de 'MasterChef'-keuken. Daar moesten ze in 45 minuten tijd een gerecht naar keuze maken met krab. Niet alleen de creativiteit van de personalities werd getest, maar ook hun vermogen om smaken te combineren.

Bart, Sally-Jane en Ron maken hun borst al nat voor de finaleweek die van start gaat op maandag 15 augustus, waarin zij het ook moeten opnemen tegen Ivan Heylen, Stephanie Planckaert en Pat Krimson.

Beeld: VTM

MEEST RECENT