Wedstrijd-chihuahua vermist in Zoerselbos

Print

Wedstrijd-chihuahua vermist in Zoerselbos

Zandhoven - Chihuahua-kweker Guy Rigaux uit Zandhoven gaat drie keer per dag in het Zoerselbos op zoek naar zijn vermiste chihuahua Hyacinth of My Pride and Joy. Het crèmekleurig kortharig teefje raakte er vrijdagavond vermist, nadat ze zich in paniek had losgerukt van haar leibandje toen ze plots benaderd werd door twee loslopende grote honden. Omdat Rigaux nog vier andere chihuahua's bij had, kon hij niet zo makkelijk de achtervolging inzetten. "Ze kent het Zoerselbos goed, we gaan er dikwijls wandelen. Ik had gehoopt dat ze misschien bij mijn auto op de parking aan de Peggerstraat zou zitten wachten, maar dat bleek jammer genoeg niet het geval."
Zaterdagvoormiddag werd het kleine beestje nog door een dame en een heer opgemerkt in de buurt van de manege aan de Boshuisweg, de parallelbaan naast de E34. Hoewel ze aanvankelijk kwispelstaartend op de dame kwam toegelopen, liet ze zich niet pakken. Rigaux is er het hart van in. Hyacinth is een heel vriendelijke, lieve wedstrijd-chihuahua, die anderhalve maand geleden nog uitgebreid in Gazet van Antwerpen verscheen als een van de tien winnaars van de prestigieuze Viyo Top Dog Award.

"Voor ons is het een drama. We zien dat beestje doodgraag", zegt Rigaux. "Al onze chihuahua's leven samen met ons in huis. De band is heel hecht. Alle dierenartsen en asielen in de streek zijn verwittigd. Ze is gechipt, dus normaal is de eigenaar makkelijk terug te vinden. Of zouden mensen haar hebben meegenomen die denken dat het om een in vakantietijden gedumpt hondje gaat? Het Zoerselbos is groot en er komen ook veel mensen uit Antwerpen wandelen in het weekend. Ik duim zo dat ze opduikt, want wij gaan nu dood van de onzekerheid."

Aan het ergste scenario, dat het fragiele diertje opgegeten is door een vos ofzo, wil de familie voorlopig niet denken. "Ik heb overal foto's gehangen en ook in de winkels in Halle-Zoersel hangt ze. Toen ze zaterdagvoormiddag werd opgemerkt, zat ze al vrij dicht naar de Hallebaan op."

Door de grote emotionele waarde, looft Rigaux 1.000 euro uit voor de eerlijke vinder die Hyacinth weer veilig thuis kan brengen. "Of mocht ze bij een gezin met kinderen terecht zijn gekomen die altijd al van een chihuahua hebben gedroomd, dan kunnen ze ook een nieuwe chihuahua-pup van mij krijgen."

Voor tips over de vermiste chihuahua Hyacinth, contacteer eigenaar Rigaux op tel. 0474-98.35.48.

KMa

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio