Opnieuw rellen nabij Birmingham - brandstichting in Manchester

Print

Opnieuw rellen nabij Birmingham - brandstichting in Manchester

Het geweld dat al enkele dagen de Britse hoofdstad Londen en andere steden teistert, is dinsdag hervat nabij Birmingham. In Manchester en omgeving staken relschoppers dinsdagavond twee gebouwen in brand.

Zo'n 200 vandalen gingen ook in de clinch met politieagenten en de gevels van verschillende winkels werden vernield.

Dat melden de autoriteiten van het Noord-Engelse Manchester.

Birmingham

"We hebben informatie waaruit blijkt dat er onrust heerst in Wolverhampton, waar winkels gevandaliseerd werden, en in West Bromwich, aldus de politie in een persbericht. In totaal werden in Birmingham al meer dan 130 mensen opgepakt.

Het geweld startte afgelopen zaterdag na een aanvankelijk vreedzame betoging in verband met de dood van Mark Duggan. De 26-jarige man werd vorige week tijdens zijn arrestatie doodgeschoten door politieagenten.

Niet geschoten

Over die schietpartij zijn nu meer details vrijgegeven. Zo blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van de Independent Police Complaints Commission (IPCC) dat er "geen bewijs" is dat Duggan vlak voor zijn dood het vuur geopend had op de agenten.

Met het vuurwapen dat ter plaatse aangetroffen werd, was niet geschoten, zo luidt het.


Londen

In Londen is een eerste dode gevallen bij de straatrellen. De 26-jarige man werd maandagavond al neergeschoten in Croydon. Dinsdag overleed hij aan zijn verwondingen.

De politie overweegt om rubberkogels in te zetten om het geweld onder controle te krijgen.

Lees ook: Engelse internationals roepen op tot kalmte na rellen Londen
Lees ook: Eerste dode bij straatrellen in Londen


Nu in het nieuws