Eindelijk nog eens winst op Brusselse beurs

Eindelijk nog eens winst op Brusselse beurs

Eindelijk nog eens winst op Brusselse beurs

Print
De korf met de belangrijkste twintig aandelen van de Brusselse beurs is dinsdag, voor het eerst na elf verliesdagen, met een winst van 2,80% geëindigd. De Bel20-index, die de evolutie van deze korf weerspiegelt, eindigde op 2.154,72 punten. Het was wel opnieuw een bijzonder onrustige dag op Euronext Brussel.

Het zijn helse dagen op de beurzen. De beleggers kijken al meer dan tien dagen met lede ogen toe hoe hun aandelen continu in waarde verminderen. Dinsdag startte erg sterk, maar in de loop van de dag kwam daar bruusk weer verandering in. De koersen gingen continu op een neer, maar tegen het eind van de handelssessie kreeg het optimisme toch de bovenhand.

Een aantal steraandelen kon mooie winsten boeken. Zo bijvoorbeeld Bekaert. De staaldraadgroep slaagde in een klim met 9,67% tot 37,09 euro. Ook Nyrstar was in goede doen. Het aandeel ging 5,65% hoger tot 7,13 euro. Telecomgroep Telenet wist 7,26% te heroveren tot een slot van 26,39 euro. Befimmo, dat maandag fors had moeten incasseren, steeg met 6,58% tot 51,96 euro.

KBC eindigde 2,02% hoger op 20,94 euro. De bankverzekeraar boekte in het tweede kwartaal veel meer winst dan analisten hadden verwacht. Topman Jan Vanhevel verwees naar de duurzame onderliggende inkomsten van de divisies België en Centraal- en Oost-Europa. Voor het tweede halfjaar pakken zich echter enkele wolken samen boven de bank. Ze riskeert immers geld te verliezen in Ierland en Hongarije.

Lees ook: Gratis Geld tot midden 2013 in VS

Foto Photo News