Printmasters brengt productie naar Roemenië over

Print
De drukkerijgroep Printmasters uit Lokeren sluit zijn afdeling zeefdruk in ons land. Bovendien wordt de tampondrukafdeling tot een minimum herleid. Ze zal alleen nog noodopdrachten aanvaarden. Het gros van de taken wordt uitbesteed aan de Roemeense tak van het concern.

Printmasters bedrukt promotionele artikels voor bedrijven, maar de onderneming kreeg het steeds moeilijker. Ten eerste zijn de leveranciers van promotie-artikelen zelf overgegaan tot het bedrukken van hun producten. Ten tweede diende Printmaster zijn activiteiten inzake tampondruk - een procédé waarbij in een plaat verdiepingen worden aangebracht, die vervolgens worden gevuld met inkt - van de rechtbank van koophandel onder te brengen onder het paritair comité van de grafische nijverheid, waardoor de lonen met 50% dienen opgetrokken te worden en waardoor het bedrijf niet meer opkan tegen de concurrentie van de sociale werkplaatsen.

Printmasters zegt nu zijn zeefdrukafdeling in België te sluiten en de tampondrukafdeling af te slanken. Ze zal zich beperken tot het verlenen van een noodservice, mocht het uitbesteden aan Roemenië te lang op zich laten wachten.

De divisie digitaal printen blijft wel volledig in ons land.

Prinmasters gaat in Roemenië nu meer dan 10 miljoen euro investeren in de komende twee jaar.

JVG