Eerste dode bij straatrellen in Londen

Eerste dode bij straatrellen in Londen

Eerste dode bij straatrellen in Londen

Print
In Londen is een eerste dode gevallen bij de straatrellen die al enkele dagen bezig zijn. De 26-jarige man werd maandagavond al neergeschoten in Croydon. Dinsdag overleed hij aan zijn verwondingen. De politie overweegt om rubberkogels in te zetten om het geweld onder controle te krijgen.

Het slachtoffer werd maandag beschoten in zijn wagen aan Warrington Road in Croydon, een wijk in Zuid-Londen. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis en overleed daar dinsdag aan zijn verwondingen.

De politie trof ook twee mannen aan in Croydon. "Zij werden opgepakt voor het vervoeren van gestolen goederen en ze werden naar een politiebureau in het zuiden van Londen gebracht." Of ze iets te maken hebben met de schietpartij, is nog niet duidelijk.

Rubberkogels

De rellen in Londen begonnen twee dagen geleden nadat de politie in Tottenham een man doodschoot. Ondertussen hebben ze ook Birmingham en Liverpool bereikt.

Het gaat om de ergste rellen in Groot-Brittannië sinds jaren. Scotland Yard kondigde aan 1.700 extra politieagenten te hebben ingezet om de situatie het hoofd te bieden. Als het geweld dinsdagavond aanhoudt, wil de politie zelfs rubberkogels gebruiken.

Indien de kogels gebruikt worden, gaat het om de eerste keer dat deze gebruikt worden bij opstanden op het Britse vasteland. In het verleden was dat enkel het geval bij geweld in Noord-Ierland. "Het gebruik van welke tactiek dan ook wordt voorzichtig overwogen", zo luidt het.

Ondertussen zijn in Londen en Birmingham al meer dan 650 personen opgepakt. Zo'n 525 personen werden opgepakt in de Britse hoofdstad, en 138 in Birmingham.

Lees ook: Brits tuig gefilmd bij brutale beroving van schooljongen
Lees ook: Rellen verplaatsen zich nu ook naar Liverpool en Birmingham

Bent u in Londen (of in één van de andere getroffen steden) en hebt u de rellen met eigen ogen gezien? Mail dan uw contactgegevens naar hier@reageren.be.

Nu in het nieuws