Grot-, Voogdij- en Kloosterstraat wordt steeds meer gebruikt als sluipweg

Print
Heist-op-den-Berg - Buurt van Grotstraat staat al jaren aan de klaagmuur.
"Voor alles wat er in Heist-Centrum te doen is worden de Grot-, Voogdij- en Kloosterstraat als sluipweg gebruikt", vertelt Patrick Liekens namens de bewoners.

"Ik bedoel voor de braderij, voor de wekelijkse zomerzondagen, voor allerlei werken in 't Centrum, voor de dernykoers, voor de Heistse Pijl, kortom om de haverklap wordt het kruispunt onder aan de berg afgesloten en komt het verkeer langs de drie straten. Nochtans komen deze straten in geen enkele omleiding voor. Als het druk verkeer is passeren hier 700 wagens per uur via de 3,5m smalle kasseiweg en tussen de lintbebouwing van de Grotstraat. Als die wagens dan 30 km/u zouden rijden, zoals voorgeschreven, zou het nog gaan maar praktisch iedereen rijdt sneller en het verschil in geluid tussen 30 en 50 km/u is enorm", zegt Patrick Liekens.

De betrokken straten krijgen sowieso al veel verkeer met wagens naar het gemeentehuis, kerkdiensten, drie scholen, maar daar blijft het niet bij. "Als het verkeer op het "gouden kruispunt" opstropt wordt snel onze sluipweg genomen. En sluipverkeer is altijd gehaast".

"De zondag begint het om 7u met auto's die een parkeerplaats zoeken voor de rommelmarkt en de hele bergsite wordt één grote parking. Om 10u. volgen de bergconcerten. 's Avonds om 18.30u wordt het gouden kruispunt afgesloten voor de bergconcerten en stormt al het verkeer ononderbroken weer langs hier", vertelt Liekens.

pierre anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio