Man uit Schellebelle heeft geen spijt van moord op zoon

Man uit Schellebelle heeft geen spijt van moord op zoon

Man uit Schellebelle heeft geen spijt van moord op zoon

Print
In het onderzoek naar de moord op de 37-jarige Eddy Van Der Borght uit Schellebelle blijven de vier nieuwe verdachten, waaronder de vader en de zus van het slachtoffer, voorlopig in de cel. De vader van het slachtoffer zegt zijn daden niet te betreuren.

Op 11 juli werd het slachtoffer doodgeschoten op de oprit van de woning van zijn vader in de Hekkergemstraat in Schellebelle. Zaterdag werden de 70-jarige vader Prosper Van Der Borght (foto) en de 51-jarige zus van het slachtoffer Berlinda aangehouden, net als twee kennissen van de familie.

De vier worden ervan verdacht betrokken geweest te zijn bij de voorbereiding, planning en uitvoering van de moord. Eerder werden al de twee vermoedelijke uitvoerders van de moord aangehouden.

Aanhouding bevestigd

De raadkamer in Dendermonde heeft dinsdag de aanhouding van de vier nieuwe verdachten bevestigd. De vader had bekentenissen afgelegd en ook tegen de andere verdachten zijn er voldoende aanwijzingen om hen in de cel te houden. De verdediging kan nog beroep aanteken tegen de beslissing van de raadkamer bij de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent.

Jarenlang geterroriseerd

Volgens de advocaat van de 70-jarige vader werd hij jarenlang geterroriseerd door zijn zoon en kon hij het gechanteer niet meer aan. Voor de rechtbank verklaarde de man dat de rechter vermoedelijk hetzelfde zou doen als diens zoon gelijkaardige daden zou doen.

Incest

Jurgen Maes, de broer van de weduwe van Eddy vertelt echter een ander verhaal. Volgens hem waren Prosper en zijn dochter Berlinda "een koppel maffiosi" die regelmatig samen seks hadden. Volgens Jurgen wist Eddy vermoedelijk van de incest af en moest hij daarom verdwijnen.

Nu in het nieuws