"Vercauteren verlaat Genk maar weet nog niet wanneer hij vertrekt"

Vercauteren verlaat Genk maar weet nog niet wanneer hij vertrekt

"Vercauteren verlaat Genk maar weet nog niet wanneer hij vertrekt"

Print
Het staat vast: Frank Vercauteren verlaat Racing Genk en trekt naar Al Jazira in Abu Dhabi. Het bestuur van de club heeft de trainer gevraagd om nog te blijven tot na de kwalificatiematchen van de Champions League maar Vercauteren weet nog niet of dat mogelijk is. Dat heeft algemeen directeur Dirk Degraen vanmiddag bekendgemaakt op een persconferentie.

Eerst werd de nieuwe middenvelder van KRC Genk Khaleem Hyland voorgesteld. De 22-jarige international uit Trinidad & Tobago komt over van Zulte Waregem en heeft een contract getekend voor vijf jaar.

Maar de pers was uiteraard voornamelijk naar de Cristal Arena afgezakt om te luisteren naar wat algemeen directeur Degraen te zeggen had over trainer Frank Vercauteren, die in de voormiddag tot ieders verbazing de training van de ploeg nog leidde.

"Totaalplaatje"

"In een gesprek vanochtend heeft Frank Vercauteren aangegeven dat hij Racing Genk zal verlaten", begon Degraen. "Wij vinden dat zeer spijtig. We zouden hem liefst voor altijd bij ons willen houden maar we houden rekening met zijn wensen. Hij verwijt de club geenszins een slecht beleid. Dat is dus zeker geen beweegreden. Hij vertelde ons dat hij vertrekt omwille van het totaalplaatje."

Op 17 en 23 augustus speelt Genk de uiterst belangrijke Champions League-kwalificatiematchen tegen het Israëlische Maccabi Haïfa. Het is nog niet geweten wie dan op de bank zal zitten bij de Limburgers. "Maar we hebben Frank Vercauteren gevraagd om nog twee weken bij ons te blijven, tot na de play-offs voor de Champions League. Hij gaat nu zijn uiterste best doen om er nog bij te zijn tijdens die wedstrijden. Daarover volgt morgen uitsluitsel", aldus nog Degraen.

Meer voetbalnieuws