Britse relschoppers gefilmd bij brutale beroving van schooljongen

Print
De brutaliteit van de Britse relschoppers tart elke verbeelding. In het filmpje hieronder ziet u hoe een schooljongen - blijkbaar na klappen op zijn gezicht - rechtgeholpen wordt door een van zijn belagers die meteen in zijn rugzak graait op zoek neer iets waardevols. En handvol andere lummels staan erbij en kijken ernaar.

Omwille van dit soort geweld stuurt de Britse regering dinsdagavond niet minder dan 16.000 agenten op straat. Maandagavond waren er dat 6.000. Het geweld heeft zich maandag vanuit Londen verspreid naar Liverpool en Birmingham. De afgelopen drie nachten zijn meer dan 450 mensen opgepakt.

Walgelijk

De beroving in het YouTube-fragment is niet de enige in zijn soort. De reacties onder dit filmpje zijn bijzonder heftig. Iemand vraagt zich af of dit zich in Afghanistan afspeelt.

Er duiken berichten in de sociale media berichten op over mensen die op straat verplicht worden hun kleren af te staan. Volgens de Daily Mail zijn er meldingen van dit soort berovingen in Birmingham.

Bent u in Londen (of in één van de andere getroffen steden) en hebt u de rellen met eigen ogen gezien? Mail dan uw contactgegevens naar hier@reageren.be.

Lees ook: Rellen verplaatsen zich nu ook naar Liverpool en Birmingham

Nu in het nieuws