'De bronzen beelden van Van Acker ontroeren me telkens opnieuw'

De cultuurraad presenteert het drieluik 'Hamme beeldend in de kijker'. Plaatselijke kunstenaars tonen daarbij hun werk op drie locaties en tijdstippen.

Deze week zijn beelden van Jozef Van Acker en aquarellen van Oda Waegeman te bewonderen in en rond de windmolen De Grote Napoleon aan het Posthoornplein. Voor Cyriel Van Mullem, voorzitter van de deelraad Beeldende Kunsten' is Jozef Van Acker de beste beeldhouwer in de regio.

"Zijn beelden in brons ontroeren mij telkens weer opnieuw. Ik ben dan ook blij dat het publiek kan kennismaken met zijn werk op deze mooie site van de Grote Napoleon. In de schaduw van de molen en in de prachtige nieuwe tentoonstellingsruimte komen die ten volle tot hun recht."

Dit eerste luik van Hamme beeldend in de kijker is elk weekend van augustus en het eerste weekend van september vrij te bezoeken van 10u tot 12u en 14u tot 18u in De Grote Napoleon in de Posthoornstraat.

In het tweede luik exposeren Freddy Gommers (keramiek), Annie De Paepe (fotografie) en Maurice De Clercq (beelden) in Huis Vermeire- Lagae in de Slangstraat 53. Deze tentoonstelling is vrij toegankelijk op zondagen 14 en 21 en zaterdag 20 augustus, telkens van 10u tot 12u en 14u tot 18u.

WO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio