Hamme bespaart fors op energie

Hamme bespaart fors op energie

Hamme bespaart fors op energie

Print
Hamme - Hamme bespaart voort op het energieverbruik in gemeentegebouwen. De verwarmingsinstallaties worden aangepast.

De verwarmingsinstallatie van het oud-gemeentehuis in Moerzeke wordt aangepast. "Een klok stuurt daar met een warmtekring de verwarming van het volledige gebouw", legt schepen van Openbare Werken Etienne Drieghe (CD&V) uit. "Dat zorgt voor een groot en soms nutteloos energieverbruik. Dit gebouw heeft verscheidene functies op de meest uiteenlopende tijdstippen."

" Alle radiatoren krijgen thermostatische kranen ingesteld op een basistemperatuur. Zo kan alleen in de lokalen in gebruik de aangepaste temperatuur bereikt worden. Dat heeft een energiebesparend effect. De aanpassing kost 1800 euro.

Voor tractoren, bandenkraan, veegmachine en grasmachines van de dienst gemeentewerken wordt witte diesel als brandstof gebruikt. Volgens Etienne Drieghe mogen die voertuigen wettelijke op rode diesel werken.

"Die machines rijden trager dan 44 km per uur en zijn ingeschreven als industrieel materiaal. Een jaarlijkse technische keuring is niet nodig. Het maandverbruik van die wagens bedraagt gemiddeld 1800 liter. Witte diesel kost 1,34 euro per liter, rode diesel slechts 0,95 euro. Dit levert een besparing op van 8424 euro per jaar."

WO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio