"Farid 'le Fou' is galant, eloquent, heel beleefd en gevoelig"

"Farid is een gentleman: heel beleefd en voorkomend. In de conversatie gebruikt hij woorden die wij al lang niet meer gebruiken omdat we ze te ouderwets vinden". Dat zegt zijn vriendin Valérie. Ze begon een relatie de meest gevreesde gangster van België zowat 3 jaar geleden, toen Farid achter de tralies zat.

ghouben

Farid Bamouhammad, zoals hij voluit heet, is in dezelfde wijk opgegroeid als Valérie. Ze kennen elkaar al van kindsbeen af. "Farid haat geweld", zegt Valérie in het weekblad Humo. Op de bedenking dat Farid - de schrik van de cipiers in heel het land - al zes bewakers in het ziekenhuis heeft geslagen, antwoordt ze: "Ze hadden hem alle zes eerst aangevallen, anders slaat hij niet".

Gebruikt

De cipiers in Sint-Gillis voerden onlangs actie tegen de overplaatsing van Farid naar hun instelling. "Ze gebruiken hem, ze maken een monster van hem om hun eisen voor meer veiligheid ingewilligd te krijgen", aldus Valérie.

Zijn ogen gaan glanzen

Maar de Brusselse toont in het interview ook een andere kant van Farid. Hij had van kindsbeen al de bijnaam 'le Fou' omdat hij naïef was en het vuile werk moest opknappen. Farid werd als zevenjarige in een instelling geplaatst om hem te beschermen tegen het geweld van zijn alcoholische vader.

In die instellingen heeft hij het hard te verduren gekregen. "Ik heb mijn billen dicht moeten knijpen", heeft hij haar verteld. Farid heeft volgens haar ook een zeer uitgesproken mening over alles, het is zwart of wit voor hem. Maar soms breekt hij. "Natuurlijk, hij is een mens, geen machine. Als zijn ogen gaan glanzen weet ik hoe hij zich voelt".

Op zijn strafblad staan ondermeer een moord, een bijna-moord, meerdere overvallen met geweld en de gijzeling van zijn dochtertje en schoonfamilie.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio