'Coup de Ville' wordt driejaarlijks evenement

'Coup de Ville' wordt driejaarlijks evenement

'Coup de Ville' wordt driejaarlijks evenement

Print
Sint-Niklaas - Er komt in 2013 een tweede editie van het expoproject rond actuele kunst Coup de Ville. Organisator Warp maakt er een driejaarlijks evenement van. De stad Sint-Niklaas steunt het met 60.000 euro gespreid over drie jaar.

Warp organiseerde van september tot eind oktober 2010 de parcourstentoonstelling en stadsfestival Coup de Ville. Stef van Bellingen en Jan Hoet traden op als curator. Op tal van vaak verrassende private en publieke locaties in het centrum van Sint-Niklaas stonden actuele kunstwerken opgesteld. Er kwamen zo'n 10.800 bezoekers op af.

"Het is praktisch niet haalbaar jaarlijks een Coup de Ville te organiseren. Het tentoonstellingsproject moet telkens een hoogtepunt worden dat je vooraf opbouwt met lezingen en activiteiten voor scholen. Een keer om de drie jaar, een triënnale, vinden we een veel betere timing", motiveert artistiek verantwoordelijke van Warp Stef Van Bellingen.

Over de editie 2013 wil Van Bellingen nog niet veel kwijt. Er komt opnieuw een route met kunst op locatie.Er wordt ook gedacht aan de integratie van muziek in het programma.

KOEN DEWANCKEL

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio