"Johnson zat met Texaanse miljonairs achter moord op JFK"

Johnson zat met Texaanse miljonairs achter moord op JFK

"Johnson zat met Texaanse miljonairs achter moord op JFK"

Print
Jackie Kennedy-Onassis, de weduwe van John F. Kennedy, heeft een tijdje gedacht dat de moord op haar man tijdens een parade in Dallas beraamd was door vice-president Lyndon B. Johnson en een groepje Texaanse miljonairs.

Dat blijkt volgens de Daily Mail uit een interview met Jackie dat binnenkort wordt vrijgegeven en dat door historicus Arthur Schlesinger Jr in de maanden na de aanslag afgenomen werd. De moord werd uiteindelijk toegeschreven aan de Amerikaanse communist Lee Harvey Oswald.

De voormalige presidentsvrouw geeft in de opnames ook toe dat ze op de hoogte was van de amoureuze escapades van de president. Op een dag vond ze, zo zegt ze, ondergoed van een 19-jarige stagiaire in hun slaapkamer.

Zelf had ze volgens haar bekentenissen een affaire met de acteur William Holden. Maar op het moment van de aanslag zouden alle plooien tussen JFK en Jackie weer zijn glad gestreken en dacht het koppel zelfs nog een meer kinderen.

Jackie Kennedy zou hebben gevraagd om na haar dood nog 50 jaar te wachten met de vrijgave van de opnames. Haar dochter Caroline heeft nu toch de goedkeuring gegeven. De opnames zullen volgens de zender ABC ten vroegste midden september worden vrijgegeven. "Dan zal duidelijk worden hoe ver de Daily Mail van de waarheid zit", aldus ABC.

Nu in het nieuws