Moord Josephine Van Deyck (79) raakt niet opgelost

Moord Josephine Van Deyck (79) raakt niet opgelost

Moord Josephine Van Deyck (79) raakt niet opgelost

Print
Mechelen - De moord op Josephine Van Deyck (79) in haar serviceflat in het Mechelse Hof Van Villers is na ruim een jaar nog steeds niet opgehelderd. "Het is een moeilijke zaak", bevestigt Nele Poelmans van het parket.

Een jaar en drie maanden na de feiten loopt het onderzoek naar de dood van de gewezen slagersvrouw nog altijd. Asma B., de 26-jarige ex-verzorgster van het rusthuis, werd in november vrijgelaten. Zij zat een tijdje als verdachte in de cel. B. had het slachtoffer gevonden. Ze verklaarde aan de speurders dat het om een ongeval ging.

Josephine Van Deyck zou uit haar rolstoel gevallen zijn en zo zou ze zich verhangen hebben aan haar slaapkleed. Een gerechtelijk onderzoek maakte duidelijk dat het lichaam van de bejaarde vrouw wurgsporen vertoonde. Haar strottenhoofd was verbrijzeld. De wetsdokter merkte ook resten van vezels op.

Moordwapen spoorloos

Maar het moordwapen, vermoedelijk een touw, bleef spoorloos. Door tegenstrijdige verklaringen kwam de jonge verzorgster in beeld als mogelijke dader, maar zelf bleef ze haar onschuld uitschreeuwen. Ondertussen is Asma B. al acht maanden op vrije voeten.

"Het onderzoek spitst zich niet louter meer toe op de eerste verdachte", reageert woordvoerster van het parket Nele Poelmans. Ze bevestigt dat speurders in het onderzoek ook andere pistes bewandelen.

Zo was het vanaf het begin haast gissen naar een motief, want geld en juwelen van het slachtoffer bleven onaangeroerd. In het belang van het onderzoek wil Poelmans geen verdere details kwijt.

SVEN VAN HAEZENDONCK

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio