Stijnen voor vier seizoenen naar Beerschot

Print

Stijnen voor vier seizoenen naar Beerschot

Sensatie op het Kiel. Niemand minder dan Stijn Stijnen zal weldra het doel van de Ratten verdedigen. De voormalige doelman van Club Brugge heeft bij Beerschot een contract voor vier seizoenen ondertekend.

Beerschot ziet in de 30-jarige doelman een potentiële opvolger voor Thomas Kaminski, die deze week allicht naar Anderlecht verhuist.

"Kaminski is nog niet weg, maar we zullen niet voor een voldongen feit staan als het één van de volgende dagen zo ver komt", aldus sterke man Patrick Vanoppen.

"Beerschot is een club met ambitie. Ik ben verheugd dat ik mijn carrière hier kan voortzetten. Deze club bouwt aan iets moois en ik denk dat ik hier op de juiste moment aankom", reageerde Stijnen bij zijn voorstelling. "Ik vrees de reacties van de supporters niet, ook niet als het bijvoorbeeld Beerschot-Club Brugge is. De Brugse fans weten best wat ik voor Club heb gedaan. Ik heb tien mooie jaren gehad in Brugge, maar die pagina is omgeslagen. Vanaf vandaag telt alleen Beerschot. De fans mogen gerust zijn: mijn gedrevenheid is groter dan ooit tevoren."

Voorzitter Patrick Vanoppen is trots op de komst van Stijnen. "Stijn is zeer gemotiveerd om terug te keren op het hoogste niveau. We vinden het geweldig dat hij dat bij ons komt doen. We kozen hem voor zijn kwaliteiten als speler én mens. Hij is een persoonlijkheid, ik ben er zeker van dat de fans hem in de armen zullen sluiten."

Forumaffaire

Stijnen, wiens contract bij Club Brugge in februari werd verbroken na de 'forumaffaire', zat een tijdlang zonder club. Op het Kiel zal hij de oude bekenden Jacky Mathijssen en Jan Van Winckel tegenkomen. "Mijn ex-coach Jacky Mathijssen is hier, dus ik weet ook wat mij hier te wachten staat. Het doet deugd om te weten dat een ex-trainer je terug wilt halen", zegt de doelman nog.

Sinds zijn ontslag onderhield Stijnen zijn conditie met Theo Custers.

Foto: Photo News

Meer voetbalnieuws