Wandelen langs de oorlog

Print
Antwerpen - Deze maand worden er nog een aantal vredeswandelingen langs de Antwerpse getuigen van de Tweede Wereldoorlog georganiseerd. Een gids geeft tekst en uitleg.

Antwerpen werd in september 1944 bevrijd en dat is een van de thema's tijdens de wandeling. Er wordt ook stilgestaan bij de ravage die de vliegende bommen in Antwerpen hebben aangericht. De schade aan de stad was enorm, maar vooral het leed was zwaar: bijna drieduizend doden en meer dan vijfduizend gewonde burgers.

Monumenten, gedenkplaten, fotomateriaal en getuigenissen brengen deze moeilijke periode tijdens de zomerwandeling weer even tot leven.

Onderweg tussen de Schelde en het Centraal Station kunnen de deelnemers zien hoe vandaag nieuwe gebouwen en pleinen de bomkraters in het stadsbeeld vervangen hebben.

Ook het Vredescentrum aan de Lombardenvest wordt even bezocht. De wandeling, die ongeveer twee uur duurt, begint telkens op het Steenplein en eindigt op de De Keyserlei.

De wandelingen vinden nog plaats op 18, 22 en 29 augustus. Telkens om 19 uur. Info en voorverkoop balie Toerisme Antwerpen, Grote Markt 13. 03.232.01.03

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio