Clijsters: "Ik voel me 100 procent"

Clijsters: Ik voel me 100 procent

Clijsters: "Ik voel me 100 procent"

Print
Acht jaar geleden landde Kim Clijsters in Toronto als de kersverse nummer één van de wereld. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat ze goede herinneringen heeft aan de grootste stad in Canada. Vannacht hervat ze er de competitie na liefst 56 dagen blessurepauze, maar gisteren toonde ze zich erg optimistisch. “Ik heb er veel vertrouwen in, ik voel me 100 procent.”

Na haar schitterende zege op de Australian Open draaide Clijsters’ voorjaar uit op een lijdensweg. Schouder- en polsblessure in Indian Wells en Miami, een verstuikte enkel op het huwelijk van neef Tim, een afknapper op Roland Garros en een nieuwe blessure op Rosmalen.

Een mensen zou, zeker na zo een schitterende carrière, voor minder aan stoppen denken. Maar Clijsters niet. "Ik wist dat dit zou genezen op een paar weken", vertelde ze gisteren tijdens een persconferentie.

"Het was wel frustrerend dat ik niet naar de grand slams kon gaan. Ik had er hard voor getraind en het was weer voor niks. Maar zo’n blessure als deze had ik nooit eerder. Het was makkelijk om te zeggen: die kan er ook nog bij.”

Londen

Ondertussen kwam Carl Maes Wim Fissette vervangen als coach. “Carl is de trainer die de grootste invloed had op mijn carrière", gaf Clijsters nog mee.

Ik leer van hem op een andere manier dan van Wim. Carl en Wim zijn totaal tegengesteld. Carl geeft op de baan graag veel aanwijzingen. Soms heb ik dat nodig. Wim straalt rust uit. Carl motiveert, kan heel goed plannen en iets heel duidelijk voor mij uitleggen. Hij is ook naar Amerika gekomen om mij te trainen. Met hem is het op een andere manier leuk dan dat het leuk is met Wim.”

Samen met hem hoopt Clijsters volgend jaar in Londen te schitteren op de Olympische Spelen. Al zal het waarschijnlijk niet haar laatste toernooi worden.

"De Spelen in Londen zijn zeker mijn laatste grote doel. Ik zeg niet dat ik dan stop, maar tot daar ligt mijn agenda vast en daar werk ik naar toe. Wat er na de Spelen gebeurt, zien we dan wel. Misschien kies ik er wel voor om in een kleiner toernooi afscheid te nemen. Zo kan ik het wat persoonlijker houden en kan ik echt genieten van mijn familie, vrienden en begeleiders", aldus de tennisster uit Bree.

Meer sportnieuws