Vrouw uit Lint krijgt gezwollen arm door hennatattoo

Print

Vrouw uit Lint krijgt gezwollen arm door hennatattoo

Lint - Volksgezondheid waarschuwt voor de risico's verbonden aan tijdelijke tatoeages, die vooral tijdens de zomer worden aangeboden. Over de gevaren daarvan kan Gerda Van Keer (45) uit Lint getuigen.

Op zoek naar de zon reisde Gerda Van Keer uit Lint begin juli af naar het Turkse Side. Een dag na haar aankomst liet ze op haar vakantieoord een hennatattoo zetten. De fierheid om de tekening sloeg daags nadien om in ongerustheid, toen de henna een allergische reactie op haar huid had veroorzaakt.

Opgezwollen

"Mijn bovenarm was opgezwollen. Op de huid zaten ook blaasjes, alsof ik me verbrand had. Diezelfde dag en de dag nadien heb ik van een dokter telkens een spuit tegen die reactie gekregen. Voorts moest ik pilletjes nemen, een zalf smeren en de arm overdag uit de zon houden."

Gevaar neptattoos

Volgens de federale overheidsdienst Volksgezondheid is dit een schoolvoorbeeld van het gevaar dat in neptattoos schuilt. De producten die voor zulke tattoos worden gebruikt, bevatten mogelijk parafenyleendiamine (PPD).

De Dienst Cosmetica van de overheidsdienst legde vorige week aan de Belgische kust nog beslag op tatoeageproducten die PPD bevatten.

"Deze stof wordt gebruikt in haarkleurmiddelen, textielkleurstoffen en rubber- en kunststofproducten. Maar ze is verboden in producten die je rechtstreeks op de huid aanbrengt", klinkt het.

JAN VAN DE POEL

(Beeld: Gerda Van Keer)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio