1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Klanten van Thaise massagesalon ongewenst op winkelparking Van Tilt

De BMW van Siriwan ‘Mimi’ Van Raemdonck, van het Thaise salon Sweet-Eye aan de Leuvensesteenweg in Hever stond sinds vrijdagavond ingesloten op de winkelparking van René Van Tilt, 100 meter verderop. ”Dat blijft zo tot er een geschreven oplossing is waarbij haar klanten en zijzelf niet langer gebruik maken van onze private parking”, zei Bie Verdoodt (48), vrouw van René, maandagmiddag.

Juliaan Deleebeeck

Vrijdagnamiddag lunchte Mimi (37) in restaurant Spiga d’ Oro en parkeerde haar wagen voor het restaurant. Van Tilt is eigenaar van het complex en verhuurt er ook de drie andere winkels die er gevestigd zijn met parking. ”Na de lunch zijn we met de wagen van een vriend weggereden. Van Franco, de uitbater van Spiga d’ Oro mocht mijn wagen op de parking blijven staan”, zegt Mimi. “Toen we terugkeerden was mijn wagen ingesloten. De politie wou niet optreden omdat het om een privé parking gaat.

“Vanaf de opening van het salon maakten de klanten gebruik van onze parking, waarvoor nooit toestemming gegeven", zegt Bie Verdoodt. "De parking hier is voorbehouden aan de klanten van de winkels. Toen wij dit handelscomplex bouwden moesten we in voldoende parkeerplaatsen voorzien. Zij opent een zaak in een rijwoning met bijna geen parking."

De uitbaters van andere handelszaken in de buurt reageren verdeeld. Maandag, in de late namiddag kwam Mimi Van Raemdonck in gezelschap van een deurwaarder haar wagen opeisen die ze ook meteen terugkreeg. Tussen de partijen is afgesproken dat de uitbaatster van het Thaise massagesalon op haar website haar klanten zal afraden om van de parking Van Tilt gebruik te maken. Daarmee lijkt het incident gesloten.

Juliaan Deleebeeck

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio