MAS ondergedompeld in kleuren van Linkerwoofer

Linkerwoofer, het grootste, gratis festival van Antwerpen, heeft ook dit jaar alles in handen om een knaller te worden. Het MAS zet vanavond al de toon en trekt een Linkerwoofer-jasje aan.

The Van Jets, Raymond van het Groenewoud, Broken Glass Heroes, Sir OJ: een paar namen die de boeienweide dit weekend zullen doen daveren.

Tweede festivaldag

Wat in 2004 begon met een bende jongeren die Linkeroever wat meer in beweging wilden brengen, groeide uit tot een immens evenement. Duizend bezoekers op de eerste editie, 15.000 op de zevende. Een extra festivaldag voor de achtste editie is dan ook een logische stap voor dit jongeren- en gezinsfestival.

Hoe de organisatie het enorme succes verklaart: een ploeg van vierhonderd vrijwilligers die sponsors zoeken en de boel doen draaien en toegankelijk moeten houden voor iedereen, zonder commerciële motieven.

MAS in Linkerwooferkleuren

Het MAS, dé nieuwe landmark van onze stad, wil zijn schouders mee onder het festival zetten en krijgt vanaf vanavond tot zaterdagnacht de kleuren van het Linkerwoofer. “We slaan een brug tussen ‘de toren van het volk’ en een sympathiek festival dat volledig wordt gedragen door vrijwilligers van hier. Een mooie illustratie voor de verbondenheid van het festival met de stad.”

GDew

vrijdag 12 augustus van 18 tot 1u, zaterdag 13 augustus van 13 tot 2u, gratis, boeienweide Frederik Van Eedenplein, www.linkerwoofer.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio