Antwerps Velo'tje gespot in Parijs

Print
Antwerpen - Een filmpje van een Antwerpse Velo op de Champs-Élysées zorgt voor verwarring op het internet. Gestolen? Of een stunt? Het laatste, zo blijkt.

Parijs, Tour de France. Een groepje wielerliefhebbers omringt een renner. Het tafereel wordt gefilmd met een gsm. Plots rijdt een man op een Antwerpse Velo – rood frame en stralende A – voorbij. Een gestolen Antwerpse Velo op de Champs-Élysées, te zien op Youtube? "Nee, geen gestolen fiets", zegt Dimitri Rondeaux van Velo. "Een videobedrijf vroeg of ze een van onze fietsen mochten gebruiken voor een reclameproject. We moesten er niets voor betalen, enkel de fiets uitlenen."

In scène gezet

"De video is in scène gezet door ons bedrijf", grinnikt Michael Vercauteren van Fluenza uit Deurne. Fluenza produceert naast klassieke bedrijfsfilms ook webvideo en viral video. "Het is een teaser voor een langere video die binnenkort op het internet zal worden verspreid. Leuk voor Antwerpen, en voor ons een manier om ons bedrijf onder de aandacht te brengen."

Viral video’s zijn (vaak grappige) filmpjes die met een gsm werden gemaakt en via e-mail of sociale media worden verspreid. Ze zijn goedkoop en bereiken razendsnel een groot publiek. Gesneden koek voor handige reclamejongens.

Q-Beachhouse

"Over een tweetal weken is de lange versie van het Velo-project te bekijken via viewseeder.com", zegt Michael Vercauteren. "Daar zit onder meer ook ons ‘optreden’ in het Q-Beachhouse in. We zijn blijven volhouden dat we met onze Velo helemaal van Antwerpen naar Oostende waren gereden, en ze geloofden ons nog ook. Er zitten nog wat leuke stunts in, maar die ga ik nu niet verklappen. We hebben ons een weekend lang echt rot geamuseerd met dat fietsje."

WD,SVW

Bekijk de video via YouTube:

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio