Mode

10-jarig meisje als vamp in Vogue choqueert de Fransen

Print

10-jarig meisje als vamp in Vogue choqueert de Fransen

Foto's van het tienjarige model Thylane Blondeau - uitgedost als vamp met hoge hakken, nagellak en aangepaste juwelen - choqueren de weldenkende Fransen. Vogue, dat het meisje samen met nog andere tienertjes opvoert, krijgt de wind van voren.

Thylane Blondeau liep op haar vijfde al een modeshow voor Jean Paul Gaultier. Maar de foto's nu zijn van een andere orde. Ze ligt op een tijgerkleed terwijl ze sexy de lezer aanstaart. "Laat kinderen kinderen zijn!", "Haar ouders zouden zich moeten schamen!" en "Waarom noemt de Franse Vogue dit niet gewoon hun pedofielenuitgave?" Dit is ongeveer de teneur van de massa reacties.

"Te volwassen om het ironisch te noemen"

Het is niet echt duidelijk wat Vogue hiermee wil bereiken. Het blad heeft een reputatie inzake provocatieve foto's. Volgens Céclie Narinx, hoofdredacteur van het Nederlandse modemagazine ELLE, zijn nu grenzen overschreden. "Vogue staat er al jaren om bekend grenzen op te zoeken en te overschrijden, denk aan vozende bejaarden, onfunctioneel naakt, zwartgeverfde modellen, transseksuelen. Maar ik vind dat dit te ver gaat. Zo'n meisje weet echt nog niet wat ze uitstraalt en het is te volwassen gebracht om nog ironisch te noemen".

Anderen zien de publicatie van dergelijke foto's als een statement om een discussie uit te lokken. Wat bij deze aardig gelukt is. Een speciale fansite voor Thylane werd eind vorige week omwille van de heisa van het net gehaald. Thylane is het dochtertje van de Franse tv-persoonlijkheid Veronika Loubry en ex-voetballer Patrick Blondeau.

Thylane Blondeau is geen alleenstaand geval. In mei presenteerde modehuis Miu Miu een nieuw gezicht: de 14-jarige Hailee Steinfeld. Modeontwerper Marc Jacobs ging enkele weken geleden in zee met de 12-jarige Elle Fanning. De voorbode van een trend?

Zo waren een tijdje geleden bijna gepensioneerde modellen opnieuw hip, was er de hausse van androgyne en transseksuele modellen en nu dus de piepjonge.

Beeld: Stuff.co.nz

NIET TE MISSEN