Nu ook burgerlijke procedure tegen Strauss-Kahn wegens "sadistische agressie"

Nu ook burgerlijke procedure tegen Strauss-Kahn wegens sadistische agressie

Nu ook burgerlijke procedure tegen Strauss-Kahn wegens "sadistische agressie"

Print
Het kamermeisje dat Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van seksueel misbruik heeft maandag in New York nu ook een burgerlijke procedure aangespannen tegen de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds. Ze eist een schadevergoeding wegens "sadistische agressie".

De nieuwe procedure wordt aangespannen op een moment dat het parket van Manhattan nog niet heeft beslist of het de aanklacht wegens seksuele agressie tegen DSK laat vallen of niet.

De klacht is 17 pagina's lang en maakt gewag van een "gewelddadige en sadistische agressie" op 14 mei in het luxueuze Sofitel-hotel in New York. Het zwarte kamermeisje Nafissatou Diallo zou toen de kamer van DSK aan het schoonmaken zijn geweest.

Emotioneel lijden

In de aanklacht is verder nog sprake van "slagen, ontvoering en het vrijwillig veroorzaken van emotioneel lijden". De agressie was opzettelijk, brutaal en gewelddadig, wat de vrouw heeft vernederd en haar waardigheid heeft aangetast, luidt het verder nog. "De emotionele en mentale schade is zo groot dat ze er nooit meer zal van herstellen", staat nog in de aanklacht te lezen.

De advocaten van het kamermeisje vragen geen specifiek bedrag. De grootte van de schadevergoeding moet tijdens het proces worden bepaald, luidt het. Daarnaast wil Diallo dat het proces wordt gevoerd voor een rechtbank in de Bronx, een zwarte wijk in New York.

Nu in het nieuws