Eden Hazard haalt uit naar Georges Leekens

Eden Hazard haalt uit naar Georges Leekens

Eden Hazard haalt uit naar Georges Leekens

Print
Eden Hazard, de Rode Duivel die door bondscoach Georges Leekens voor enkele oefeninterlands op het strafbankje werd gezet (niet eens op de bank), reageert in La Dernière Heure. De toon van Hazards reactie is nogal bits.

De vedette van Rijsel, verkozen tot beste speler in Frankrijk, betwist niet dat Leekens en niemand anders te bepalen heeft wie speelt en wie niet. De balorige Hazard ging na zijn vervanging tijdens de wedstrijd tegen Turkije zoals bekend ostentatief een hotdog eten buiten het stadion.

"Maar het voortdurend en openlijk in vraag stellen sinds meerdere maanden van de professionele ingesteldheid van Hazard is niet langer aanvaardbaar en moet stoppen", aldus een integraal gepubliceerde mededeling in naam van de speler. "De bondscoach zegt en wij citeren Op het werk, in de familie en in een sportieve groep zijn er regels te respecteren. Wel, dan stellen wij de volgende vraag: In welke job, in welke familie of in welke sport heeft u al een baas gezien, een vader, een trainer die openlijk en herhaaldelijk een van de zijnen verwijten blijft toeslingeren?"

"Eden Hazard is een normale jongeman, goed opgevoed, een serieuze familievader en een profspeler die nooit het conflict zoekt. Het publiek, dat zich niet vergist, houdt van zijn persoonlijkheid en van zijn eenvoud", aldus de mededeling van TB Soccer INT dat de belangen van de speler behartigt.

Hazard blijft naar eigen zeggen beschikbaar voor de Rode Duivels.

MEER VOETBALNIEUWS