Wielertoeristen slaan installateur Telenet in elkaar

Timothy Mattijssens, een Telenet-installateur uit Broechem, kreeg het zaterdag aan de stok met twee wielertoeristen die hem tot bloedens toe afranselden. Het incident gebeurde op de weg tussen Berlaar en Berlaar Heikant.

cvandenboom

"Daar is een mooi breed fietspad en drie wielertoeristen gebruikten dat. Maar twee renners bleven voor mijn auto op de rijweg fietsen. Ik probeerde hen voorbij te steken. Maar door tegemoetkomend verkeer kon dat niet. Ik toeterde even om aan te geven dat ik hen wilde passeren. Dat was blijkbaar tegen hun zin."

Kalmte bewaren

"Een van hen liet zich afzakken en sloeg mijn autospiegel stuk. Ik ben toen gestopt om de papieren voor de verzekering te laten invullen en toen verloren ze alle controle. Ze pakten mij met z'n tweeën beet. De twee vijftigplussers sloegen me waar ze me konden raken. Ik heb mijn kalmte kunnen bewaren en heb niet teruggevochten.

Misschien heeft dat ervoor gezorgd dat een van hen na een tijdje inzag dat ze te ver gingen. Hij zei dat het nu wel genoeg was. Ze sprongen weer op hun fiets en de vijf reden weg. Ik had hen eigenlijk moeten volgen en de politie moeten bellen, maar wie weet wat dat nog had opgeleverd."

Getuigen

Timothy is nog tot bij zijn eerste klant geraakt, maar kon daar toch niet meer verder. "We hebben de politie gebeld en proces-verbaal opgemaakt tegen onbekenden. Ik weet zeker dat er toen auto's voorbijgereden zijn. Als iemand van die getuigen zich bij de politie kenbaar zou willen maken, dan kan dit staaltje van verkeersagressie nog een staartje krijgen."

SL

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners