"Leterme waakt over schapen, de geiten en de Waalse haan"

Leterme waakt over schapen, de geiten en de Waalse haan

"Leterme waakt over schapen, de geiten en de Waalse haan"

Print
De oproep van premier Leterme om het parlement vroeger uit vakantie terug te roepen gezien de financiële crisis is volgens Herman De Croo (Open VLD) "goedkoop en venijnig". De voormalige kamervoorzitter noemt het initiatief van Leterme "een farce".

"Hij wil de indruk wekken dat alleen hij op de winkel past. Hij waakt over de schapen, de geiten en de Waalse haan, terwijl de anderen aan een strand in het zuiden liggen. Dat klopt niet", aldus De Croo. Zijn partijgenote Annemie Turtelboom, minister van binnenlandse zaken, zat vanmorgen op Radio1 ongeveer op dezelfde golflengte: "Als het nodig is kan iedereen op een paar uur hier zijn. Overleggen met elkaar kan je ook over de telefoon", aldus Turtelboom over collega-ministers die op vakantie zijn.

"Ik ga bijna elke dag naar de Kamer. Toegegeven, daar is niet veel volk op dit moment, maar ik denk niet dat er één parlementslid langer dan twee weken vakantie neemt in de zomer. Ik ben trouwens niet eens zeker dat de regering alle wetsontwerpen klaar heeft om de steunmaatregelen voor Griekenland goed te keuren. Laat staan dat er al een advies is van de Raad van State", aldus De Croo in een krant van de Corelio-groep.

Nu in het nieuws